Izumljena čokolada koja ne deblja



Profesor David Edwards, glavni je i odgovoran za ovaj revolucionarni izum koji je dostupan u četiri različita okusa, maline, metvice, manga i naravno, čokolade.
Za sve ljubitelje čokolade kojima konzumacija omiljene poslastice izaziva gojaznost, napokon jedna dobra vijest. Naime, znanstvenici s Harvarda izumili su čokoladu bez kalorija, inhalator nazvan Le Whif koji u sebi sadrži čestice čokolade, a njihovim udisanjem imate osjećaj kao da ju jedete.

Profesor David Edwards, glavni je i odgovoran za ovaj revolucionarni izum koji je dostupan u četiri različita okusa, maline, metvice, manga i naravno, čokolade. Dakle, ovaj novitet svima, koji ne mogu funkcionirati bez šećera, omogućuje da zadovolje svoje potrebe, a da pri tome ne prikupe višak kilograma.

"Kada jedemo hranu mi u suštini udišemo njezin miris i sada uz pomoć kulinarskog umijeća i znanja o aersolima, odnosno koloidno raspršenim česticama, napokon smo uspjeli pronaći način na koji možemo mijenjati naše prehrambene navike", kazao je Edwards.

Važno je napomenuti da se čokoladni prah nalazi u malom plastičnom cilindru iz kojeg korisnici Le Whifa udišu aromatizirane čestice, koje su dovoljno velike, te kao takve ne mogu ući u pluća i oštetiti stanice.
"Čestice čokolade su dovoljno velike i ne mogu otići u pluća. Kada udahnete aromatizirani prah vaša usta se napune čokoladom i, vjerujte, okus je zaista izvrstan.

Ali ono što će se ljubiteljima čokolade najviše svidjeti je činjenica da Le Whif ima nula kalorija, pa će biti od velike koristi onima koji se odluče za dijetu", kazao je Tom Hadfield, jedan od učenika koji su sudjelovali u ovom otkriću. Dodao je kako je ovo tek početak u gastronomskoj revoluciji. Inhalator je već dostupan na britanskom tržištu i košta otprilike dvjesto eura.