Užitak i lijek: Kreirali čokoladu koja usporava starenje kožeČokolada je učinkovit lijek koji usporava proces starenja tjelesnih stanica, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Cambridge i kompanije Lycotec. Oni su otkrili tehniku povećanja tjelesne apsorpcije flavonoida kakaa, a molekule koje se nalaze u čokoladi povećavaju opskrbljenost kože kisikom, što je ključan faktor u usporavanju procesa starenja, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici su modificirali čokoladu s posebnim sastojkom kojeg nazivaju Coco-Lycosome, a on pojačava snagu flavonoida kakaa i do 20 puta u usporedbi s nemodificiranom čokoladom.

- Dva rebra modificirane čokolade na dan usporit će starenje i oduševiti sve one koji obožavaju čokoladu, jer će istovremeno činiti dobro svom zdravlju i izgledu - rekao je osnivač Lyotec laboratorija, dr. Ivan Petyaev.

Dodao je kako modificiranje čokolade naprednom tehnologijom koja jača djelovanje flavonoida niti malo ne utječe na okus čokolade. Vjeruje kako će se takva čokolada vrlo brzo naći na tržištu, a za očekivati je da će biti nešto skuplja od one "obične".